bahan-bahan
- 1 kg atau 12 biji kentang yg sederhana besar
- 2 biji bawang besar..di potong dadu(jgn terlalu besar sgt)
- 5 dl fresh milk
- 3 dl cream cair(bukan whipping cream ye)
- 2-3 susu teh garam
- sedikit blackpaper,lada sulah dan garlic powder
- 3-4 dl cheese parut.
cara-cara
- potong kentang bulat2(jgn terlalu nipis..jgn terlalu tebal)
- masukkan fresh milk dgn cream cair..lada hitam..lada sulah...garlic powder kedalam periuk bersama kentang dan bawang.masak lebih kurang 3-5 minit dgn api sederhana besar sehingga kentang agak2 lembut.
- lps tu..letak dalam loyang dan taburkan cheese parut tadi.
- bakar dalam oven dgn sushu 220 degree selama 20-25 minit.
*dibawah ni ira letak pic..mcm mana nak buat.tak paham..sila tinggalkan komen.oh ya......1 DL= 100 g*
0 comments:
Post a Comment