bahan-bahan
utk sos kastad
- 1 tin susu cair
- 2 susu makan tepung kastad
- 2 susu makan gula
utk puding
- 500ml susu segar
- 8 keping roti
- 4 sudu makan gula hangus }
- 2 sudu makan mentega
- 2 biji telur di gaul rata dan kacau
- 1sudu teh esen vanila
- 1 sudu makan tepung jagung¨
- 2 sudu makan kismis }
cara:
utk sos kastad
- gaul kesemua bahan utk sos kastad
- didihkan sebentar diatas api
utk puding
- rendam roti yg telah di potong empat setiap satu bersama susu segar selama 1/2 jam di dalam loyang.
- tuang kedalam loyang bahan yg telah di gaul
- bakar dalam ketuhar dgn suhu 180degre selama 1/2 dan masak.angkat dan sejukkan.
- tuang sos kastad di atas puding semasa menghidang.
0 comments:
Post a Comment