dan sedap
bahan..
3 biji pisang
3 dl tepung gandum
3dl gula pasir
3 biji telur
11/2dl minyak masak
11/2 sudu teh baking powder
11/2 sudu teh vanila sugar
11/2sudu teh bikarbonat.
cara-cara membuat...
- pukul telur dgn gula sampai kembang atau putih.
- hancurkan pisang dalam bekas yg asing..masukkan tepung gandum..minyak masak..baking powder...vanilla sugar..and bikarbonat.kacau sampai rata..kemudian campur dalam bekas telur yg dipukul dgn gula tadi.
- bakar dalam oven(gunakan api atas dan bawah).gunakan suhu 150 degree.
- adunan ni utk dua kek pisang(2 bekas)supaya cepat masak.
- bakar sampai masak..lebih kurang 1/2 jam.(atau cucuk dgn lidi..kalau adunan tak melekat pada lidi..makna dah masak)
1dl= 100g
*letak kelapa parut yg kering pun sedap*
0 comments:
Post a Comment